Vælg studieretning:
Toplister arrow_right

Teknologi, diversitet og løsninger hos EY

Helle Bjørnlund Hansen - Konsulent, Advisory

Med en baggrund inden for ledelse af digitale transformationer, informationsteknologier og opbygningen af informationssystemer var konsulent i Advisory, Helle Bjørnlund Hansens, profil lige i øjet for EY.

”Jeg ville gerne have vidst, at her var så mange muligheder for at prøve ting af som konsulent


Fortæl kort om din baggrund…

– Jeg har taget en bachelor i erhvervsøkonomi og IT og en cand. merc. i Information Management. Jeg opdagede at detaljeorienterede opgaver faldt mig ret naturligt, så da jeg var færdig med min uddannelse, blev jeg ansat som testanalytiker og sendt ud som konsulent – med fokus på software testing. Software testing er et nichepræget område, hvor jeg fik lyst til mere. Da jeg blev kontaktet af en tidligere studiekammerat, der arbejdede her hos EY, så jeg en mulighed for at kunne prøve kræfter med det min uddannelse havde forberedt mig på. Blandt andet Robotic Process Automation (RPA), som indeholder mange at de elementer som jeg synes er interessant ved IT.

Var du særligt attraktiv for EY, fordi du er kvinde med IT baggrund?

– Der er forskellige områder inden for teknologi og min interesse ligger især inden for, hvordan teknologi kan skabe værdi for organisationen og medarbejderne – altså samspillet mellem teknologi og mennesker. I dét ligger også, at man skal have teknisk forståelse og en baggrundsviden, som gør det nemmere at implementere den nødvendige IT. Det er nok et område, hvor man stadig møder flere mænd end kvinder, og hos EY er diversitet utrolig vigtig.

Når man nævner ord som IT, teknisk forståelse og programmering, så kan man fristes til også at tænke på noget tørt og stringent…

– Det er det absolut ikke. I dag er det svært overhovedet at arbejde i en virksomhed, uden at der er en eller anden form for teknologi eller et digitalt element til stede. Uanset hvilken opgave du skal løse, på tværs af kompetenceområder, sektorer og brancher vil man støde på det. Det er ganske enkelt integreret i måden vi har med hinanden at gøre på i hele verden – og det, der gør at det bliver ved med at være spændende at arbejde med.

Hvordan var det så at starte som ny her?

– Helt fantastisk, for man bliver taget rigtig godt imod. Ikke kun af dygtige og kompetente kolleger, men man får hurtigt fornemmelsen af, at her investeres der i dig, uanset om du kommer direkte fra din uddannelse, eller om man, som jeg, har været andre steder før. Indledningsvis som nyuddannet bliver man for eksempel præsenteret for EYs SPOT ON program, et nordisk onboarding program, en platform, som har til formål at udvikle konsulenter på en struktureret måde. Dette indebærer også at man som SPOT ON medlem tager en uge til Toledo på et Nordic Induction Program, hvor man skal deltage i en række forskellige kurser og i det hele taget kan få lov til at prøve sig selv af som konsulent i sikre omgivelser blandt kollegaer. Under dit SPOT ON forløb har man en buddysom hjælper en i gang med alt det praktiske og sørger for at integrere én socialt. Derudover har man også en coach, som du samarbejder tæt med, når du skal løse de forskellige interne opgaver som er en del af programmet. Det giver dig en god fornemmelse af, hvad der kræves som konsulent og gør, at man føler sig rigtig godt klædt på til at gå i gang med kundeopgaver.

Hvad er grunden til, at du synes det er interessant at arbejde her?

– Muligheden for at prøve noget forskelligt var meget afgørende for mig. Som nyuddannet kan det være svært at finde ud af, hvad man vil, men EY har så mange forskellige opgaver for mange store virksomheder, at man kan folde sig helt ud og blive involveret i alsidige og spændende projekter. I det år jeg har været her, har jeg virkelig lært meget – og gør det stadig.

Har du selv et projekt, som du har været stolt af at være med til?

– Det har været Robotics projekter. Kort fortalt handler det om at automatisere en proces ved hjælp af et stykke software. Det kunne for eksempel være at automatisere oprettelsen af en kunde i en database og de arbejdsgange der er forbundet med dette. Procesoptimering og automatisering var jeg i forvejen interesseret i, men at arbejde med det her på stedet har givet mig indsigt i de områder, jeg ønsker at dygtigøre mig indenfor. Her er du i proces og kan undersøge, hvad der interesserer dig, prøve det af og udvikle kompetencer undervejs.

Hvad har været det overraskende ved at starte hos EY?

– Jeg var ikke klar over at her var så mange muligheder for at prøve ting af som konsulent. Jeg vidste heller ikke, at det ville være så naturligt at blive på kontoret sammen med sine kolleger til en fredags øl – bare fordi det er hyggeligt. Det, jeg socialt har savnet andre steder, har jeg fundet her. Hvis jeg skal være lidt bagklog, ville have søgt en stilling som konsulent her, som det første efter endt uddannelse.

Tekst: Julie Goodall
Foto: Jens Astrup

TOP 50 business

 1. Lego
  B
 2. McKinsey & Company
  B
 3. Deloitte
  B
 4. A.P. Møller - Mærsk
 5. Novo Nordisk
 6. Carlsberg
  B
 7. The Boston Consulting Group (BCG)
 8. Microsoft
 9. Danske Bank
  B
 10. PwC (PricewaterhouseCoopers)
 11. Infocard 1 desktop
 12. Infocard b mobile
 13. L'Oréal Group
 14. Bestseller
  B
 15. Vestas
 16. Bang & Olufsen
 17. Arla Foods
 18. Nordea
 19. Pandora
 20. IKEA
 21. Finansministeriet
  B
 22. Infocard 2 desktop
 23. Infocard 2 mobile
 24. SAS
 25. QVARTZ
 26. Samsung
 27. Nestlé
 28. Accenture
 29. Udenrigsministeriet
 30. Rambøll
  B
 31. IBM
 32. KPMG
 33. Saxo Bank
  B
 34. Infocard 3 desktop
 35. Infocard h mobile
 36. Bain & Company
 37. Ørsted
 38. Siemens
 39. Københavns Lufthavne
 40. PA Consulting Group
 41. Danmarks Nationalbank
 42. Danmarks Radio
 43. Unilever
 44. Nykredit
 45. Jyske Bank
 46. Infocard 4 desktop
 47. Infocard 4 mobile
 48. SKAT
 49. Grundfos
 50. Implement
 51. Danfoss
 52. Novozymes
 53. Statsministeriet
 54. Forsvaret
  B
 55. Egmont
 56. BDO
 57. Dansk Supermarked

Bedst i Branchen business

 1. Bestseller
 2. Carlsberg
 3. Danske Bank
 4. Deloitte
 5. Finansministeriet
 6. Forsvaret
 7. Lego
 8. McKinsey & Company
 9. Rambøll
 10. Saxo Bank

Højdespringere business

 1. Accenture
 2. Alm. Brand
 3. ATP
 4. Bain & Company
 5. BDO
 6. Beierholm
 7. Beskæftigelsesministeriet
 8. Danish Crown
 9. DSV
 10. Infocard 5 desktop
 11. Infocard 5 mobile
 12. Energi-, forsynings- og klimaministeriet
 13. Implement
 14. Jyske Bank
 15. Nykredit
 16. PFA Pension
 17. QVARTZ
 18. Samsung
 19. Statsministeriet
 20. Topdanmark
 21. Uddannelses- og Forskningsministeriet

TOP 50 ingeniører / naturvidenskab

 1. Novo Nordisk
 2. Rambøll
  B
 3. Lego
Se hele listen

TOP 50 IT

 1. Google
  B
 2. Microsoft
 3. Lego
Se hele listen

TOP 25 jura

 1. Kromann Reumert
  B
 2. Kammeradvokaten
 3. Justitsministeriet
  B
Se hele listen

Nordisk Top 50 Business

 1. EY (Ernst & Young)
 2. McKinsey & Company
Se hele listen